24.02.2024.
HomeNovostiVulin kaže da je naredio hapšenje Sandulovića (VIDEO)

Vulin kaže da je naredio hapšenje Sandulovića (VIDEO)

Vulin je naveo da je privođenje izvršeno po njegovom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon ostavke.

Naređenje za privođenje uslijedilo je, kako je rekao, nakon što je Sandulović položio vijenac na grob Adema Jašarija, jednog od onivača OVK-a, na Kosovu.

– Da je Sandulović položio vijenac na grob Himmlera, Mosad bi ga ubio, da je položio vijenac na grob Osame bin Ladena CIA bi mu došla glave. Polažući vijenac na grob srpskog ubice Adema Jašarija, Sandulović je dobio samo privođenje po mom naređenju i zadržavanje po nalogu tužioca – rekao je Vulin za Večernje novosti.

Vulin se pritom “izvinio Srbiji” što nije mogao da uradi ništa više od toga.

– Ne znam za koje još izdajnike su aktivna moja naređenja za privođenje i dovođenje pred nadležne tužioce, ali najbolje da izdajnici sami provjere, nadam se da naređenja nisu povučena – rekao je Vulin.

Glavni javni tužilac u Nišu Borica Mitić saopćila je da je Sanduloviću zadržavanje određeno zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Sandulović je u utorak, 2. januara, postavio na društvenoj mreži X video-snimak njegove posjete kompleksu “Adem Jašari” na Kosovu.

Uhapšen je i odveden u prostorije BIA-e, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno tuklo četiri sata.

Nekoliko puta je padao u nesvijest da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć i on je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odjeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdi njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.

Sandulovićev advokat oglasio se na mreži X i poručio da je Vulin izrekao laž u intervjuu za Večernje novosti.

– Vulin nije naredio privođenje jer nije ni mogao da ga naredi – jer mu je Aleksandar Vučić rekao da podnese ostavku prije nego što je Sandulovuć na mrežu X stavio post o polaganju cvijeća na albanske grobove. Radi se o dogovorenoj izjavi između Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, jer je Vulinova politička karijera u Srbiji u dogovoru sa Vučićem završena, i sada može na sebe da (lažno) preuzme odgovornost za sve što nanosi međunarodnu štetu režimu Aleksandra Vučića.

Ne postoji obavještajna agencija na ovoj planeti u kojoj se direktorove naredbe o privođenju izvršavaju dva mjeseca ili dvije godine, ili dvije decenije nakon prestanka funkcije; – u BIA-i ne postoje pismene naredbe direktora koje bi glasile “uhapsite nekoga”, niti “uhapsite nekoga za dva mjeseca”, – BIA nema u svojoj nadležnosti da “hapsi ljude po naredbama” . istakao je Stojković.

Novosti.rs

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti