20.05.2024.
HomeSportVUČIĆEVI MEDIJI NAPALI MILANOVIĆA: "Pohrvaćeni Srbin gori od Hrvata!"

VUČIĆEVI MEDIJI NAPALI MILANOVIĆA: “Pohrvaćeni Srbin gori od Hrvata!”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je komentarisao danas posjetu premijerke Srbije Ane Brnabić Zagrebu i rekao da ona “nije kreator”, već “portparol i kurir Aleksandra Vučića”, a Srbiju je pozvao da promijeni odnose prema Rusiji i da Hrvatskoj dostavi spisak ubijenih. 

“Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj, genocidu – e, dosta više”, rekao je Milanović na sindikalnom skupu u Zagrebu, prenosi beogradski Informer. 

U izjavi novinarima Milanović je ponovio da “Srbija mora da prekine ovakve odnose s Rusijom”, prenosi beogradski Informer u tekstu pod zapaljivim naslovom POHRVAĆENI SRBIN GORI OD HRVATA! Milanović opet imao napad: Vređao Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, sve Srbe i Srbiju!”

altInformer / Screenshot

Za Srpsko narodno vijeće tvrdi da ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. Smeta mu, kazao je, da sluša predsjednika SNV Milorada Pupovca u parlamentu kada govori o etničkom čišćenju. Tvrdi da to smeta svakog umjerenom Hvatu, a Pupovca je pozvao da, kako je naveo, “ne lupeta više”. Od najavljene posjete premijera Andreja Plenkovića Subotici, krajem juna, Milanović kaže ne očekuje ništa.

“Da bi se nešto suštinski promijenilo u Beogradu, potrebno je da se tamo promijene temelji politike. Ne možeš proći s pričom da je moderna Hrvatska nastala na etničkom čišćenju”, kaže Milanović i dodaje:

“Dajte nam te popise ubijenih, to imate, nemojte nas farbati više, previše je vremena prošlo. Hoćete u EU? Ne možemo vam tu pomoći ni odmoći, morate prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom u ovom trenutku, za pet – deset godina ko zna… Pa Plenković i njegov ministar su 17. januara prošle godine pozivali Putina u Zagreb, ludi ljudi!”, rekao je Milnović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti