24.07.2024.
HomeNovostiVučić najavio najtežih 8 mjeseci za Srbiju: Od avgusta za nas...

Vučić najavio najtežih 8 mjeseci za Srbiju: Od avgusta za nas je vanredno stanje

Od početka avgusta do 31. marta usljedit će najtežih osam mjeseci dosad, istakao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink.

Vučić je rekao da nije došao da govori o sebi, već o problemima sa kojima se Srbija suočava i o teškoj krizi koja je pred njenim građanima, prenosi Danas.

„Do kraja marta, iako ga formalno ne uvodimo, za nas je u državi vanredno stanje“, naveo je Vučić.

Razgovarao je sa Anom Brnabić i Sinišom Malim, i istakao da će od početka avgusta do 31. marta biti najtežih osam mjeseci za Srbiju dosad.

„Nemamo vode nigdje. Nema vode u Đerdapu, nema vode na Perućcu, nema vode nigdje. Cijena struje je danas dostigla rekord na nivou Evrope, a naši ljudi plaćaju 14 puta manju struju“, rekao je Vučić i dodao da „smo preuzeli na državu veći dio toga“.

Kako je dodao, država ne krvari samo za struju, nego i za gas.

„Mi smo jedina zemlja koja se odrekla, a svi su se grabili za silicijumom, terbijumom, a samo mi smo se odrekli svoje nafte. Mi šutimo, gledamo kao tele u šarena vrata i pristajemo na sve što drugima odgovara“, rekao je on.

Mnogo je problema što se tiče struje i gasa, kazao je srbijanski predsjednik na Pinku, mada kako je istakao mnogi problemi sa gasom su i riješeni.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti