20.04.2024.
HomeSportAZ Alkmaar siguran na Grbavici: Tuzla City se oprostio od Evrope

AZ Alkmaar siguran na Grbavici: Tuzla City se oprostio od Evrope

Još jedan bh. klub oprostio se večeras od Evrope, a riječ je o Tuzla Cityju. Ekipu Dragana Jovića eliminisao je nizozemski AZ Alkmaar, koji je večeras na Grbavici slavio s ubjedljivih 4:0.

Tako je AZ ovjerio prolazak dalje nakon pobjede u prvom meču od 1:0, te ga u narednom 3. pretkolu čekaju okršaji sa Dundee Unitedom.

Pružao je Tuzla City dobar otpor AZ-u u prvom poluvremenu, pa čak i prijetio preko Semira Smajlagića u 23. i Ajdina Nukića u 32. minuti, ali bezuspješno.

Do vodstva je AZ stigao u 34. minuti preko De Wita, koji preciznim udarcem glavom kruniše lijepu akciju svog tima za 0:1.

Treba reći da je nešto ranije Tuzla City vjerovatno oštećen jer nije dosuđen penal za ovaj bh. tim pri rezultatu 0:0. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću za AZ, koji u nastavku postiže još dva gola.

U 61. minuti Pavlidis postiže gol za 0:2, a dvije minute poslije već je bilo 0:3 nakon pogotka rezerviste Lahta, kojem je Pavlidis asistirao.

Tačku na utakmicu devet minuta prije kraja golom za konačnih 0:4 stavlja De Jong.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Tuzla City – AZ Alkmaar 0:4 (De Wit 34’, Pavlidis 61’, Lahto 63’, De Jong 81’) ukupno 0:5

Tuzla City: Fejzić – Mehidić, Čeliković, Šukilović, Nukić (od 73. Ferreyra) – Hrkać (od 46. Gavrić), Karjašević (od 85. Karić) – Mešinović, Mišić (od 88. Mendeš), Kuzmanović – Smajlagić (od 72. Eleouet).

AZ Alkmaar: Verhulst – Kerkes, Martins Indi, Beukemo, Hatzidiakos (od 62. Witry) – Clasie, De Wit, Reijnders (od 62. Midtsjo) – Odgaard (od 55. Lahdo), Pavlidis, Evjen

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti