Vučić i Dodik se boje komentara na Fejsbuku

0

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saslušali su G.K. iz Trebinja zbog sumnje da je uputio prijetnje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Pripadnici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet su zaprimili informacije o prijetnjama upućenim srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, a koje su uočene na društvenoj mreži Fejsbuk”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Protiv osumnjičenog Trebinjca će u narednom periodu biti podnesen izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu “Ugrožavanje sigurnosti”.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je navedeno kvalifikovao kao krivično djelo ‘Ugrožavanje sigurnosti’, a policijski službenici Odjeljenja  za  visokotehnološki kriminalitet su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje identifikovali lice koje je napisalo gore pomenuti komentar, te je utvrđeno da se radi o licu G.K. iz Trebinja”, zaključuje se u saopštenju.