24.07.2024.
HomeNovostiSrbijanski "Pink Panter" pao na plantaži marihuane na Tenerifima

Srbijanski “Pink Panter” pao na plantaži marihuane na Tenerifima

Državljanin Srbije, koji se sumnjiči da je jedan od članova ozgloglašene međunarodne kriminalne grupe “Pink panter”, uhapšen je na Tenerifima.

Zajedno sa Srbijancem uhapšeno je još pet osoba, zbog sumnje da su počinili brojna krivična djela. Njima se na teret stavlja trgovina drogom, pranje novca i iznuda. Uhapšeni su, naime, članovi ozloglašene moto-bande “Anđeli pakla”, koji su i ranije dovođeni u vezu sa trgovinom narkoticima.

U akciji policije lisice na ruke su stavljene Srbijancu, dvojici Nijemaca, kao i državljanima Poljske, Francuske i Španije. Svi privedeni imaju podeblji policijski dosije, ali niko kao Srbijanac za kojim je raspisana i međunarodna potjernica zbog sumnje da je on jedan od članova, a moguće čak i jedan od vođa “Pink Pantera”, grupe koja je u pljačkama širom svijeta pokrala milione.

Srbijanac je uhvaćen dok je “kontrolisao” kako rastu stabiljke marihuane na jednoj plantaži koju su držali “Anđeli pakla” u gradu Guargačo. Bajkeri su uhapšeni u akciji specifičnog imena “Vepar-Vulkan”, a istraga protiv njih započeta je u septembru prošle godine. Zahvaljujući podršci kolega iz Danske, Francuske i Norveške, policija na Tenerifima ušla je u trag ozloglašenoj bandi čiji članovi se u matičnim zemljama terete i za podvođenje i trgovinu ljudima.

U ovoj akciji zaplijenjena je velika količina droge i oružja. Istraga osumnjičene dovodi u vezu i sa brojnim slučajevima iznude.

– Prikupljeni su podaci koji privedene sumnjiče da su reketirali više ljudi, uglavnom vlasnike bordela i tatto studija – naveo je neimenovani izvor.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti