19.05.2024.
HomeNovostiVođe nacionalnih stranaka ne mogu se dogovoriti oko novca MMF-a, Čović traži...

Vođe nacionalnih stranaka ne mogu se dogovoriti oko novca MMF-a, Čović traži nemoguće

U Sarajevu će se danas u 11 sati održati sastanak HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA s dužnosnicima EU i MMF-a, objavljeno je na službenoj web-stranici HDZ-a BiH.

Kako se navodi, predsjednik HDZ-a Dragan Čović izrazio je nadu kako će jutrošnji sastanak u Sarajevu “otkloniti nesporazume oko aranžmana sa MMF-om i zaustaviti medijsko dezinfomiranje od strane dužnosnika Stranke demokratske akcije”.

Kao što smo ranije objavili, MMF Bosni i Hercegovini nudi 330 miliona eura za pomoć u saniranju šteta od koronavirusa.

Endrju Džuel (Andrew Jewell) kazao je za “Avaz” da je MMF-u najbitnije samo da se entiteti dogovore o raspodjeli sredstava.

Kao što je poznato, Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić uputili su jučer poziv ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi da bez odgađanja potpiše i pošalje Pismo namjere MMF-u.

Inače, da bi Pismo namjere bilo validno, moraju ga potpisati svi članovi Fiskalnog vijeća, a to su premijer FBiH Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Senad Softić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija te premijer RS Radovan Višković i ministrica finansija RS Zora Vidović.

Jedina dva potpisa koja nedostaju su ministra finansija BiH Vjekoslava Bevande te federalne ministrice finansija Jelke Milićević.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti