16.06.2024.
HomeSvijetVođa zloglasnog Wagnera odbrusio Vučiću: Bezveze bijesniš

Vođa zloglasnog Wagnera odbrusio Vučiću: Bezveze bijesniš

Ukrajinske snage drže sve dijelove bojišta pod kontrolom, rekao je sinoć predsjednik Volodimir Zelenski. Nekoliko sati prije njegovog obraćanja ukrajinsko vojno zapovjedništvo saopćilo je da ruske snage napreduju blizu ključnog grada Bahmuta, na istoku zemlje. Jučer je Jevgenij Prigožin, osnivač ruskih plaćeničkih snaga Wagner, rekao da se Ukrajinci žestoko opiru ruskom pokušaju zauzimanja Bahmuta i da u borbe uključuju goleme snage.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prozvao je rusku plaćeničku grupu Wagner da pokušava regrutirati srbijanske dobrovoljce da se bore u njihovim redovima na ukrajinskom bojištu.

Dobio je odgovor glavnog čovjeka plaćenićke Wagnera, Jevgenija Prigožina.

– Srba u Wagneru nema, Vučić bezveze bijesni. Posljednji koji se borio u Wagneru napustio je to područje prije dva mjeseca. Ako bilo koji Srbin tvrdi da se borio u Wagneru 2023. godine, laže. Ne vjerujte mu – poručio je na svojem Telegram profilu.

Njegovi komentari su stigli nakon što je predsjednik Srbije u izjavi za Politico rekao da će svi Srbi koji su se borili u Ukrajini, kada se vrate u zemlju, biti uhapšeni.

CNN u svojem tekstu navodi da Srbija ima kulturne i religijske veze s Rusijom, ali da ima ambiciju postati članica EU i NATO saveza.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti