23.06.2024.
HomeSvijetŠta se događa s Putinovim psom rata: je li Ramzan Kadirov bolestan...

Šta se događa s Putinovim psom rata: je li Ramzan Kadirov bolestan ili otrovan?

Azmat Matianov, novinar iz Kazahstana objavio je tvrdnje da čečenski vođa Ramzan Kadriov navodno ima ozbiljne probleme sa radom bubrega.

Prije nekoliko dana pojavile informacije da je lider Čečenije u vrlo lošem fizičkom stanju i da ima velikih zdravstvenih problema, najvjerovatnije problema s bubrezima, a onda je te informacije prenio i Matianov.

Poznati nefrolog s tridesetogodišnjim iskustvom, Jasin Ibrahim El-Šahat (Yassin Ibrahim El-Shahat), već je stigao u Grozni iz UAE, javljaju izvori.

Predstavnik kabineta ministara Ičkerije u egzilu Akhmed Zakajev tvrdi da je Kadirov dugo bio bolestan i da je čak postao ovisnik o drogama. Skrenuo je pažnju na činjenicu da je šef Čečenije donedavno bio vrlo aktivan. Sve to zahvaljujući energetskim tabletama koje će se uskoro osjetiti.

Drugi izvori pišu da je Kadirov navodno otrovan, a budući da se ne vjeruje moskovskim doktorima, odlučio je pozvati nefrologa iz UAE.

Moguće je da je Kadirov zbog bolesti propustio Putinovo godišnje obraćanje Saveznoj skupštini 21. februara 2023. godine. Već tada su se u medijima pojavile informacije da se nalazi na području Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti