Vladika Atanasije šalje Vučića u rodno mjesto: „Vučić priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek’ ide, nek’ priča te priče u svom Bugojnu…“

0

Penzionisani episkop zahumsko-hercegovački, vladika Atanasije Jevtić meta je SNS-ovih botova nakon što je poručio da je Aleksandar Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica”, kojem ništa ne vjeruje.

Povod je bilo nezadovoljstvo zbog dodjeljivanja Ordena svetoga Save predsjedniku Srbije na proslavi osam stoljeća autokefalnosti SPC-a.

On je tada istaknuo da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC-a i, u znak protesta Irineju, vratio je panagiju koju mu je patrijarh, kao i svim episkopima, dodijelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve, piše Diretkno.rs.

– Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek’ ide, nek’ priča te priče u svom Bugojnu. Ali, neka nam ne soli pamet, čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu historiju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima, jer su u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.

Vučić mu to nije zaboravao. Iako mu je bilo mjesto u Hramu svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije htio da Atanasija Jevtića gleda dok drži “besjedu”. Kazna je stigla u nedjelju na sahrani patrijarha Irinije, Atanasije je sjedio tek u četvrtom redu.