13.04.2024.
HomeNovostiVlada FBiH danas raspravlja o reviziji diploma zaposlenih u javnom sektoru

Vlada FBiH danas raspravlja o reviziji diploma zaposlenih u javnom sektoru

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici informisat će o nalazima revizije diploma zaposlenih u entitetskom javnom sektoru.

Na dnevnom redu sjednice Vlade Federacije BiH nalazi se i Informacija o reviziji diploma zaposlenih u federalnim institucijama i tijelima, federalnim organima uprave i upravnim organizacijama, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Federacija Bosne i Hercegovine, te privrednim društvima u većinskom vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, s prijedlogom zaključka.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović u januaru ove godine pokrenula je inicijativu o provjeri diploma imenovanih dužnosnika, državnih službenika i namještenika u federalnim organima i tom prilikom poručila da ovaj prijedlog neće ostati samo “mrtvo slovo na papiru”.

U aprilu ove godine Vlada FBiH saopćila je da je započela provedbu zaključka sa 169. sjednice održane 17. januara 2019. godine koji se odnosi na inicijativu o provođenju “revizije diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i privrednim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH”.

Federalni ministri tako će danas imati priliku da se upoznaju s nalazima revizije diploma, odnosno da li su uposlenici u javnom sektoru zapošljavani s lažnim diplomama. Problem izdavanja lažnih diploma nedavno je ponovo isplivao u javnost i to nakon što je SIPA-a po naredbi Tužilaštva USK sprovela akciju kodnog naziva “Pero”. (Klix)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti