27.05.2024.
HomeSvijetViše od tri miliona zaraženih u svijetu, trećina u SAD

Više od tri miliona zaraženih u svijetu, trećina u SAD

U svijetu je zabilježeno 3.065.176 slučajeva koronavirusa, a umrlo ih je 211.631 podaci su statističkog portala Worldometers.

Oporavilo se 922.862 ljudi.

U Sjedinjenim Američkim Državama najviše je zaraženih 1.010.507. Potom slijede Španija (229.422), Italija (199.414) i Francuska (165.842).

Najviše smrtnih slučajeva i dalje bilježi Amerika – 56.803.

Gebrejesus: Svijet je trebao poslušati WHO

Svijet je “trebao poslušati” Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) koji je još krajem siječnja oglasio uzbunu zbog novog koronavirusa, rekao je u ponedjeljak glavni direktor te organizacije istaknuvši da međunarodne zdravstvene vlasti ne mogu prisiliti zemlje da provode njihove preporuke.

Australija otvara plaže

Australska najnaseljenija država saopćila je danas da će ublažiti neka ograničenja kretanja nakon što su ponovno otvorene plaže u nadi da će politka povećanja broja testiranja pomoći u suzbijanju širenja koronavirusa.

Terapija krvnom plazmom dok se ne pronađe vakcina

U Srbiji i u Njemačkoj pozivaju se osobe, koje su se oporavile od koronavirusa, da doniraju krvnu plazmu i time pomognu pacijentima u borbi sa virusom. Ali, koliko je ova terapija zaista djelotvorna?

Tramp okrivio Kinu za širenje koronavirusa

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) ustvrdio je sinoć da je Kina mogla zaustaviti koronavirus prije nego što se proširio svijetom i rekao je da njegova administracija provodi “ozbiljne istrage” kako bi saznala što se točno dogodilo.

Džonson: Ovaj virus napada neočekivano

Velika Britanija sada najviše riskira zbog pandemije koronavirusa, rekao je Boris Džonson (Johnson) i pozvao građane da ne gube strpljenje zbog mjera ograničenja.  Govoreći u javnosti prvi put nakon oporavka od zaraze Covidom-19, Džonson je kazao da “je sada kritično razdoblje” i da neće tako skoro doći do značajnog popuštanja mjera

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti