Vijest koja se dugo čekala: Univerzitet u Tuzli otvara učionice i studentske domove

0

Vidiportal saznaje da će slijedeće nedjelje Univerzitet u Tuzli otvoriti vrata svojih učionica i studentskih domova za studente, nastavnike i saradnike.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba Civilne zaštite Tuzlanskog kantona, donijetoj na sjednici 21.05.2020. godine Univerzitetu u Tuzli su, prema saznanjima Vidiportala omogućene:

  1. Odbrane završnih radova na I, II i III ciklusu studija, kao i odbrane projekata mogu se planirati u najvećim prostorijama fakulteta, uz prisustvo maksimalno 10 osoba, uključujući kandidata i članove komisije, počev od utorka, 26. maja 2020. godine.
  2. Povratak studenata u studentske domove, uključujući i Paviljon 1, započet će u nedjelju, 31.05.2020.
  3. Nadoknada vježbi u objektima Univerziteta, s tim što broj studenata u grupi ne može biti veći od 15, počet će u ponedjeljak, 01.06.2020.
  4. Održavanje vježbi na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport počet će u utorak, 26.05.2020.
  5. Započet će i državanje ispita na način da se ne stvaraju gužve i da se osigura fizički razmak od najmanje 2 metra između osoba. Ispitni termini, kako redovni, tako i propušteni aprilski i apsolventski, te biće utvrđeni na sjednici Senata, planiranoj za utorak, 26.05.2020. i objavljeni na web stranici Univerziteta i fakulteta.

Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona uputit će Univerzitetu u Tuzli  Preporuke za održavanje, vježbi, ispita i odbrana završnih radova, kao i preporuke za studentske domove. Preporuke će biti objavljene na web stranici Univerziteta u Tuzli i medijima.

“Univerzitet u Tuzli zahvaljuje svojim studentima, nastavnicima i saradnicima za razumijevanje i saradnju. Intenzivno radimo na staranju uslova za povratak studenata u učionice i studentske domove i molimo vas da pratite informacije i uputstva koja ćemo uskoro objavljivati na našoj web stranici: www.untz.ba . Radujemo se skorom susretu i povratku našim nastavnim i ispitnim obavezama” – kaže se u obraćanju predstavnika Univerziteta u Tuzli, upućenom medijima i javnosti.