Velika potraga za dječakom Vukašinom Samardžijom

0

U Nevesinje je stiglo 110 pripadnika Gorske službe spasavanja iz cijele BiH i pokrenuta je opsežna potraga za desetogodišnjim Vukašinom Samardžijom. Dječak je nestao juče oko 15.30 časova.

“Stiglo je oko 110 pripadnika Gorske službe spasavanja iz cijele BiH, ima policije i mještana”, rekao je načelnik Stanice Gorske službe spasavanja Čitluk Žarko Pehar, koji rukovodi potragom.

Pehar je naveo da se pretražuje širi teren Nevesinjskog polja prema Gacku i da su pronađeni određeni tragovi bicikla u blatu. Teren koji se pretražuje jako je nepristupačan.

Pripadnici Gorske službe spasavanja potragu vrše sa opremom, psima i dronovima.  Policijska stanica Nevesinje jutros je zaprimila prijavu da je juče oko 15.30 časova nestao desetogodiši Vukašin Samardžija, nastanjen u mjestu Bojišta, opština Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.