19.05.2024.
HomeNovostiVelika akcija SIPA-e širom BiH zbog afere "diplome"

Velika akcija SIPA-e širom BiH zbog afere “diplome”

Radi se o operativnoj akciji kodnog naziva “Pero”. U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, ostalih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva. Više osoba je lišeno slobode.

Akcija je pokrenuta zbog postojanja osnova sumnje u organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca. Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva USK i Kantonalnog suda USK.

U opsežnoj policijskoj akciji je, kako saznajemo, uhapšen i bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA Admir Hadžipašić.

On je vlasnik vlasnik Centara za obrazovanje odraslih VITA plus Cazin. Ova ustanova osnovana je 22. januara 2014. godine i posjeduje odobrenje za rad koje je izdalo Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Centar za obrazovanje odraslih VITA plus Cazin pruža usluge dokvalifikacija, prekvalifikacija i usavršavanje, ali i kurseve njemačkog i engleskog jezika.

Hadžipašić je prošle godine podnio ostavku na sve funkcije u A-SDA nakon što je u javnosti objavljen snimak iz 2013. godine na kojem od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao.

Akcija SIPA-e se nastavlja, a tokom dana očekuje se hapšenje i drugih osoba povezanih s prodajom i krivotvorenjem diploma. Kako saznajemo, akcija se sprovodi širom Bosne i Hercegovine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti