15.07.2024.
HomeNovostiVasković portretira Dodika kao lošeg kockara: "Sve što čini je očajno loše,...

Vasković portretira Dodika kao lošeg kockara: “Sve što čini je očajno loše, ostalo mu je još vrlo malo vremena”

Bh. novinar Slobodan Vasković jutros je na svom blogu napisao kako predsjednik RS Milorad Dodik nailazi na nepremostive prepreke šta god da pokuša uraditi.

Istakao je da lider SNSD-a kupuje vrijeme, iz mjeseca u mjesec, ali da će ta kupovina trajati još veoma kratko.

U nastavku prenosimo njegovo obraćanje:

– Milorad Dodik je političar koji je u situaciji da spektar njegovih nemogućnosti da učini bilo šta pozitivno za sebe, pokuša da se spase iz matne situacije, poprima gigantske razmjere.

Kuda god krene, Dodik naiđe na nepremostive prepreke. Koje se svakim danom sve više množe.

Šta god pokušao, prepreke ne prestaju da rastu i drže ga u konstantnoj anksioznosti koju više ni vulgarizacijom ne može da okrnji.

Sve što Dodik čini je očajno loše; Sve je po matrici: Daj da pokušam kupiti još mjesec, dva – možda se nešto i promijeni.

Dok “kupuje” mjesec po mjesec, nemilosrdno troši sve iz svog okruženja, takozvane koalicione partnere, koji ga bezvoljno prate, ali ne pokazuju ni minimum volje da se odupru propasti u koju ih, vrlo svjesno, vodi.

Koliko još mjeseci Dodik može “kupiti”?

Rekao bih vrlo malo. Sve izvan toga bio bi pravi šok.

Dodik je “na lomaču” bacio i IRB RS. Sa samo jednim ciljem – da njegove firme koje su se našle na “Crnoj listi” pokušaju da ostvare finansijske dobitke koje sada ne mogu; Promijeniće osnivače. Kakva loša ideja.

IRB je već bukvalno gorio; Onaj dio sa dokumentacijom; Nakon promjene namjene IRB-a, koju su izvršili staitsti Režima u poodavno srušenoj Narodnoj skupštini, sasvim je realno da izgori skroz.

Dodika to nije briga; Posebno ukoliko uspije izvući onaj novac koji smatra svojim, a koji mu je uskraćen Crnim listama.

O “razdruživanju” ne vrijedi ni komentarisati; Besmisleno je pisati bilo šta novo o prastarim idiotlucima Dodika&Co o kojima je već sve napisano.

Međutim, ukoliko nastavi insistirati na “razdruživanju”, pisaće institucije SAD-a; Budite ubijeđeni u to.

Njihova tolerancija prema Dodikovim postupcima je nulta. I to je ono što se neće promijeniti, napisao je Vasković na blogu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti