Ustavni sud Federacije obavijestio Skupštinu TK da još ne može odlučivati o apelaciji o vitalnom nacionalnom interesu u Tuzli, čeka se reakcija OHR-a

0

Burno je i danas u Tuzlanskom kantonu, a saga oko formiranja nove parlamentarne većine i preuzimanja vlasti je nastavljena.

Kako su najavili iz nove većine, posljednjeg dana prošle godine, za sutra zakazana sjednica Skupštine neće biti održana. I jedni i drugi čekaju konačno očitavanje OHR-a na novonastalu situaciju. Danas je na Protokol Skupštine TK stigla i Obavijest Ustavnog suda o pokretanju postupka vitalnog nacionalnog interesa, koja je u posjedu Federalne televizije. Predmet zbog nedostatka Vijeća za pitanje vitalnog nacionaolnog interesa još nije uzet u razmatranje.

‘’Jutros je došla obavijest od Ustavnog suda Federacije BiH u kojoj kažu da Ustavni sud nije popunjen, da ima pet sudija Ustavnog suda, od toga Vijeće za pitanje vitalnog nacionalnog interesa ima četiri, a za odlučivanje je potreban još jedan, da ih ima pet’’, rekao je za FTV Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK.