23.07.2024.
HomeNovostiUskoro optužnica: 100 godina robije za ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i...

Uskoro optužnica: 100 godina robije za ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo će vrlo brzo podići optužnicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Dao iskaz

Na taj način konačno će biti stavljena tačka na istragu dugu skoro četiri godine. Podizanje optužnice ubrzalo je izručenje BiH Save Marinkovića, koji se sumnjiči da je direktni izvršilac ovog krivičnog djela.

On je prije dvije sedmice iz Njemačke izručen BiH i nalazi se u KPZ-u u Sarajevu. Bez njegovog iskaza Tužilaštvo nije moglo kompletirati spis.

Međutim, veliku ulogu u istrazi i dokumentiranju ovog zločina imali su istražitelji MUP-a KS. Na osnovu izvještaja MUP-a KS upućenog Tužilaštvu KS razotkrivena je uloga Marinkovića, ali i još pet osoba, među kojima su i ranije pritvoreni Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan.

Marinković je vjenčani kum Aleksandra Macana koji je u iskazu Tužilaštvu krajem prošle godine, a nakon predaje, rekao da je Sava pucao u policajce, a da su on i Macan krali vozilo.

Čvrsti dokazi

S dolaskom Marinkovića stavljena je tačka na ovaj slučaj iako je negirao da je pucao u policajce. No, Tužilaštvo ima čvrste dokaze da su ove osobe počinile ovaj zločin i očekuje ih višegodišnja robija.

Naime, Marinković bi mogao biti osuđen na 40, a pomagači na po 20 godina. U izvještaju Tužilaštvu prijavljeno je šest osoba. Pet ih je u državi, jedna u Crnoj Gori

Žižan i dalje šuti

Trećeosumnjičeni Marko Trifković Žižan, koji se nalazi u pritvoru, mjesecima već šuti kao zaliven.

On je direktni očevidac zločina jer je kobne noći kada su krali Golf 6 bio sa Savom i Macanom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti