17.07.2024.
HomeSvijetUkrajinci napreduju brzo i žestoko, Rusi bježe glavom bez obzira: Ostavljaju potpuno...

Ukrajinci napreduju brzo i žestoko, Rusi bježe glavom bez obzira: Ostavljaju potpuno ispravne tenkove, oružje, municiju…

Ukrajine snage nastavljaju svoj proboj prema sjeveru u oblasti Harkiv, a bilježe napretke i u drugim dijelovima države nakon pada ruskog uporišta na sjeveroistoku, rekao je danas šef ukrajinske vojske.

Ukrajinske snage nastavljaju s neočekivanim, brzim napredovanjem na sjeveroistoku zemlje.

Međutim, ono što zatiču premašuje njihova očekivanja. Ruska vojska prilikom povlačenja i bijega ostavila je brojne tenkove, naoružanje i municiju. Pri tome, sve je ispravno, a kako Ukrajinci navode na društvenim mrežama sav plijen će koristiti za nastavak kontraofanzive.

Podsjećamo, glavni zapovjednik ukrajinske vojske, general Valerij Žaluznij, danas je rekao da su ukrajinske snage došle na oko 48 kilometara od sjeverne granice s Rusijom, dodajući kako se napredovanje u Harkivskoj regiji nastavlja i prema jugu i prema istoku.

Žaluznij je na svom Telegram kanalu napisao da su ukrajinske snage u 10 dana rujna oslobodile više od 3000 kvadratnih kilometara teritorija pa dodao: “Ukrajina nastavlja oslobađati teritorije koje su okupirali Rusi.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti