19.05.2024.
HomeNovostiUKC Tuzla: Kineski državljanin na promatranju

UKC Tuzla: Kineski državljanin na promatranju

Kineski državljanin trenutno se nalazi na promatranju na UKC Tuzla. On je zadržan u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog toga što je nedavno boravio u zemlji koja je pogođena koronavirusom. Također, i njegova supruga je na posmatranju. Prema podacima sa UKC-a osoba je boravila daleko od centralnog mjesta u kojem je izražena koronavirus, ali ipak su mjere prevencije poduzete.

”On je epidemiološki opserviran, a nikakve znake respiratorne infekcije nije pokazivao. Bio je afebrilan i jednostavno smo smatrali da može ići dalje na tretman hemodijalize. Za njega je odvojena posebna soba i aparat na kojem će biti hemodijaliziran. On je skupa sa suprugom koja je također boravila u Kini stavljen pod zdravstveni nadzor službe HES-a”, rekao je načelnik Sektora za higijensko-epidemiološki nadzor u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Amer Čustović.

Trenutno je na UKC hospitalizirano 14 pacijenata sa dijagnostiranom sezonskom gripom influenca tipa A. 10 pacijenata je smješteno na Kliniku za zarazne bolesti. Naznaka o koronavirusu nema, a potvrđeno je također da se preduzimaju sve mjere prema uputama Federalnog ministarstva zdravstva.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti