19.05.2024.
HomeNovostiTuga u Cazinu zbog prerano izbubljenog života...Kamiondžija je vozio prebrzo!

Tuga u Cazinu zbog prerano izbubljenog života…Kamiondžija je vozio prebrzo!

Neprilagođena vožnja i sklizav kolnik uzroci su teške prometne nesreće koja se dogodila prošlog utorka u popodnevnim satima u mjestu Lojićka, nadomak Cazina u BiH, u kojoj je smrtno stradala 18-godišnja Amina Beširević.

– Prvi rezultati vještačenja s lica mjesta pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uvjetima i stanju puta, rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, piše Radiosarajevo.ba.

DAN NAKON STRAVIČNOG SUDARA
Poginula na satu vožnje: BiH oplakuje stradalu maturanticu
– Kamion je neprilagođenom i velikom brzinom ušao u oštru i opasnu krivinu koja se nalazi na tom dijelu puta, te je došlo do zanošenja prikolice koja je potom udarila u automobil golf 6, koji pripada Auto-školi ‘Kapić’ iz Cazina – rekao je Šiljdedić.

Od posljedica strahovitog udara dio automobila je u potpunosti uništen, nesretna djevojka je doživjela teške povrede od kojih je preminula na licu mjesta, dok je instruktor prošao s lakšim tjelesnim povredama.

U trenutku nesreće djevojka je s instruktorom prolazila jedan od svojih posljednjih satova obuke za vozača. Iako su na lice mjesta u vrlo kratkom roku stigli pripadnici Hitne pomoći i vatrogasci, koji su je oslobodili iz smrskanog vozila, pomoći za nju nije bilo.

Njena tragična smrt duboko je potresla sve koji su je poznavali, ali i grad Cazin, koji je obavijen tugom. Amina Beširević je bila maturantica i učenica četvrtog razreda Druge srednje škole u Cazinu, Smjer arhitektonski tehničar.

foto: Avaz

– S dubokom boli obavještavamo naše učenike, profesore i ostale građane da je u teškoj prometnoj nesreći život izgubila učenica naše škole Amina Beširević. Ostaješ u divnim sjećanjima svojih razrednih kolega, razrednice, profesora i ostalog osoblja naše škole. U ime svih uposlenih izražavamo saučešće i dijelimo bol s obitelji – napisao je u oproštajnoj poruci ravnatelj škole Haris Ćoralić.

Potresnim i emotivnim porukama od stradale djevojke opraštaju se i njene školske kolege, prijatelji i drugi građani. Sprovod Amine bit će danas u Cazinu u poslijepodnevnim satima.

Protiv vozača kamiona Tužiteljstvo USK je poduzelo zakonom propisane mjere i on je osumnjičen za krivično djelo ugrožavanje života u prometu

Lokalni mediji pišu da je krivina gdje se dogodila ova prometna nesreća jedno od kritičnih mjesta u prometu na tom području.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti