20.04.2024.
HomeNovostiUhapšene tri osobe za koje se sumnja da su ubile livanjskog profesora

Uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su ubile livanjskog profesora

Službenici Policijske uprave (PU) Livno u petak su oko 20 sati pored rijeke Bistrice na širem području grada Livna pronašli beživotno tijelo 65- godišnjeg penzionisanog profesora S.P. iz Livna.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici PU Livno, MUP-a Hercegbosanskog kantona i dežurni kantonalni tužioc, nakon čega je beživotno tijelo, nad kojim je vanjskim pregledom utvrđena nasilna smrt, prevezeno u mrtvačnicu, gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija.

Glasnogovornik MUP-a Hercegbosanskog kantona Ivica Vrdoljak kazao je za Fenu kako su u vezi s ubistvom livanjskog profesora u Vitezu uhapšeni 22 -godišnji A.N. i 28- godišnji S.N. iz Viteza te 24-godišnji M.A. iz Zenice.

Po riječima glasnogovornika, oni su na području općine Vitez u trenutku hapšenja upravljali motornim vozilom marke “mercedes” bh. registarskih oznaka, čiji je vlasnik ubijeni livanjski profesor .

“Nakon dojave o nestanku profesora, operativnim radom službenika PU Livno na terenu i pregledom nadzornih kamera došlo se do saznanja da je njegovo motorno vozilo u četvrtak, 17. decembra, oko 16 sati ‘napustilo’ područje općine Livno u smjeru Kupresa i srednje Bosne”, kazao je Vrdoljak.

Dodao je kako je o svemu odmah upoznat i MUP Srednjobosanskog kantona čiji službenici su zadržali sporno vozilo s navedenim osobama do dolaska livanjskih policajaca koji su ih preuzeli.

U saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom u Livnu, protiv osumnjičenih se trenutno poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

 

FENA

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti