Uhapšen Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK: Vozilom udario policajca i pobjegao

0

Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK, uhapšen je zbog sumnje da je sinoć u Goraždu BMW-om udario policajca, nakon čega je pobjegao, saznaje „Avaz“.

Podsjećamo, Ridžal se sinoć javio portalu “Avaza” te je rekao da nije tačno da je povrijedio policajca te da “na svu sreću ima svjedoke”.

– Nigdje veze, vjerujte. Ja ne znam šta se ovo dešava. Nisam nikoga udario vozilom. Evo mene na selu. Ovo je klasični pokušaj montiranja nekih ljudi. Policajca nisam ni vidio, sreća pa imam svjedoke za to. Da nemam svjedoke, bruka bi bila. Demantiram sve. Zvali su mene iz policije, otići ću ujutro da dam izjavu, nije problem. Niti me je ko zaustavljao, niti sam stajao, niti sam koga udario – kazao je sinoć za portal “Avaza” Ridžal.

Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde, navodeći incijale osumnjičenog, potvrdio nam je da je u jutarnjim satima uhapšena jedna osoba.

– Osumnjičeni R. R. nalazi se trenutno u prostorijama za zadržavanje goraždanske policije. Kontaktirali smo dežurnog tužioca, koji je ovaj slučaj okarakterisao kao napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Uviđaj su obavili pripadnici krim-policije MUP-a BPK – kazao je Kamenica.

Dnevni Avaz