23.07.2024.
HomeNovostiUhapšen osumnjičeni za ubistvo 91-godišnje starice kod Živinica, koju je po svemu...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo 91-godišnje starice kod Živinica, koju je po svemu sudeći poznavao

Službenici Uprave policije MUP-a TK priveli su muškarca, čije je mjesto stanovanja u Bihaću, zbog sumnje da je ubio 91-godišnju staricu u mjestu Ciljuge kod Živinica.

Danas će, kako prenose tuzlanski mediji, osumnjičeni biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Tijelo starice Nezire Jašarević (1931), podsjećamo, pronađeno je u nedjelju u njenoj kući. Istražitelji koji su izašli na uviđaj odmah su posumnjali da se radi o nasilnoj smrti, a obdukcija je to i potvrdila.

– Radi se o nasilnoj smrti. Za sada je poznato da je starici naneseno više povreda u gornjem dijelu tijela, a više informacija ćemo imati nakon što dobijemo pisani nalaz i mišljenja sudskomedicinskog vještaka, potvrdio je za Oslobođenje portparol Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Prema nezvaničnim informacijama, vrata staricine kuće, koja je u veoma lošem stanju, nisu bila obijena što je, kako smo već objavili, istražiteljima ukazalo na to da je nesretna žena najvjerovatnije poznavala ubicu te mu je ona otvorila. U kući su bile ispreturane stvari, što govori da je zločinac nešto tražio. Prije nego je usmrtio, ubica je Jašarevićevu udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, kazao nam je izvor iz istrage.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti