14.07.2024.
HomeNovostiUhapšen Naser Palislamović zbog falsificiranja isprave

Uhapšen Naser Palislamović zbog falsificiranja isprave

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su na teritoriji općine Istočno Novo Sarajevo Nasera Palislamovića koji je od ranije poznat policiji, potvrđeno je za “Avaz” iz PU Istočno Sarajevo.

Palislamović je bio optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić.No, prvostepenom presudom je oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela i to teška krađa, krivotvorenje, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti.

Iz PU Istočno Sarajevo pojasnili su da je Palislamović uhapšen zbog krivičnog djela posebni slučajevi falsificiranja isprave.

S Palislamovićem je uhapšena i osoba inicijala J. H. Iz Sarajeva zbog istog krivičnog djela.

– U toku je kriminalistička obrada lica, od kojih je oduzet putnički automobil marke Opel, tip Vectra, na kojem su se nalazile dvije različite registarske oznake. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu – saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti