16.04.2024.
HomeNovostiU vozilu Srbina pronađena tona kokaina

U vozilu Srbina pronađena tona kokaina

Peruanska policija zaplijenila je tonu kokaina koji je pronađen u kombiju u vlasništvu Srbina Jovana I. Kako su prenijeli peruanski mediji, lisice su stavljene vozaču, koji je identifikovan kao Ronald Aldo Samanijego Huaman.

“Kokain je pronađen u mestu Los Olivos, u blizini Lime, kada je policija zaustavila bijeli kombi i primijetila veliku nervozu kod vozača. Uhapšeni je bio sam u vozilu i kada je zaustavljen, pokušao je da pobjegne, ali pošto je savladan i uhvaćen, policiji je reko da je taksista i da mu je putnik kog je prevozio ponudio da dodatno zaradi ako kombi preveze na odredište. Policija je pretresla kombi i pronašla 50 kutija u kojima je bilo kamuflirano po 20 paketa droge. Svaki paket je bio u obliku cigle i težine oko kilogram”, prenijeli su peruanski mediji izjave zvaničnika iz policije.

Provjerom registarskih tablica kombija, policija je navodno utvrdila da on pripada Srbinu!

Istražitelji su sigurni da je u švercu tone kokaina koji je zaplijenjen učestvovalo daleko više ljudi. Očekuje se njihova identifikacija i hapšenje – prenijeli su izvori. Kako navode, vjeruje se da uhapšeni vozač kombija nije visokorangirani pripadnik grupe i da je bio zadužen samo za transport.

Peruanski mediji podsjećaju i da je srpska mafija posljednjih godina znatno ojačala u Južnoj Americi, kao i da se preko srpskih narko-bosova obavlja najveći dio trgovine kokainom koji ide u Evropu, prenosi Kurir.

”Prije samo nedjelju dana u Peruu je uhapšen David Cufaj, srpski državljanin koji je zbog pokušaja šverca dvije tone kokaina nedavno osuđen na 17 godina zatvora “, navode oni. Istražitelji sumnjaju da uhapšeni rade za isti narko-kartel.

Nedavno je američka agencija za borbu protiv trgovine drogom (DEA) kao najtraženijeg narko-bosa, moćnijeg čak i od čuvenog vođe meksičkog kartela Hoakina Guzmana El Čapa, označila bivšeg boksera rođenog u Srbiji, čiji je nadimak Tito!

“Vođa narko-mafije je muškarac rođen u Srbiji, starosti između 45 i 50 godina, čije ime se ne zna sa sigurnošću, a njegov lik je i dalje misterija. Ono što se zna jeste da ga svi zovu Tito, po nadimku bivšeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza. Njegova moć na svjetskom nivou prevazilazi onu koju je nekada imao El Čapo, koji je poslije hapšenja u SAD osuđen na doživotni zatvor .“, otkrio je policajac specijalne južnoameričke policijske grupe koja zajedno sa DEA traga za Srbinom.

U Peru je stigao, kako navodi, prije oko deset godina i uspio je da razvije svoju mrežu i sopstveni narko-klan, koji drogu šalje iz Perua u Evropu. Koliko novca troši na transport, svjedoči to da se kokain izuzetne čistoće prevozi prekookeanskim brodovima, avionima, ali i podmornicama.

“Tito je do prije desetak godina bio trener profesionalnih boksera u Srbiji. Za kratko vrijeme, od kupca i posrednika postao je glavni snabdjevač evropskog tržišta kokainom proizvedenim u Boliviji, Kolumbiji i Peruu. Jedan od onih koji su radili za njega bio je Zoran Jakšić, član grupe „Amerika“. Napravio je svoj, srpski kartel, koji je po zaradi jedan od najmoćnijih.”, podsjeća izvor i dodaje da je i uhapšeni Cufaj radio za Tita.

Inače, mediji u BiH su objavili da je Tito, za kojim traga američka DRA, zapravo bh. državljanin Edin Gačanin.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti