27.05.2024.
HomeNovostiU UKC-u Tuzla testirana 101 osoba, nema pozitivnih na koronavirus

U UKC-u Tuzla testirana 101 osoba, nema pozitivnih na koronavirus

U Zavodu za mikrobiologiju UKC Tuzla u srijedu je izvršeno testiranje 101 novih uzoraka, nije bilo pozitivnih slučajeva. Do sada je u Tuzlanskom kantonu ukupno testirano 2.879 osoba. Evidentirane su do sada  84 osobe pozitivne na koronavirus, dok je aktivnih pozitivnih trenutno 24.

˝Iz bolnice su do sada otpuštene 24 osobe, dok su se 33 osobe oporavile u kućnoj izolaciji. U kućnoj izolaciji se trenutno nalazi 574, dok je u karantinu smješteno 331 osoba. Iz karantina je do sada otpušteno 75 osoba˝, izjavila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Prema njenim riječima, da u Tuzlanskom kantonu nisu poduzete na vrijeme adekvatne mjere epidemiološka situacija bi danas bila daleko komplikovanija. ˝Kada je u pitanju trenutna situacija u Tuzlanskom kantonu mjere koje smo poduzeli na vrijeme su doveli do situacije da već 10 dana nemamo pozitivnih slučajeva u TK iako tragamo za njima. Dakle, radimo testiranja da nađemo ako negdje imamo pozitivnu osobu unutar populacije˝, zaključila je Čolić.

Početkom naredne sedmice očekuje se da Krizni štab Federalne civilne zaštite prihvati prijedloge Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i omogući  izlazak osoba preko 65 godina i djece u određenim terminima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti