17.06.2024.
HomeNovostiU TK novih pozitivnih 36 osoba na koronavirus

U TK novih pozitivnih 36 osoba na koronavirus

Na području Tuzlanskog kantona potvrđeno  je kod 36 osoba prisustvo koronavirusa. 

U ovom kantonu trenutno  je aktivno pozitivn0 385 osoba. U protekla 24 sata u UKC-u Tuzla testirano je ukupno 198 uzorakaHospitalizirano je 36 osoba, od kojih su dva pacijenta na respiratoru.

U kućnoj izolaciji se nalazi 349 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus. Pod zdravstvenim nadzorom je 387 osoba.

Prema posljednjim podacima, u Tuzli ja potvrđen COVID-19 kod 14 osoba, Kalesiji 11, Banovićima 4, Živinicama 4, Srebrenik 1, Sapna 1, Teočak 1.

U TK je do sada preminulo 19 osoba koje su bile pozitivne na COVID-19.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata  u Federaciji BiH testirano je 1.447 uzoraka, od kojih su 122 pozitivna na koronavirus.

Od 59 potvrđenih smrtnih ishoda u Federaciji BiH, 38 osoba je muškog (64.41%) i 21 ženskog spola (35.59%). Što se tiče starosne strukture, 40 preminulih pacijenata (67.79%) je imalo više od 65 godina.

“Neophodno je i od ključnog značaja da se svi odgovorno ponašamo i da jedni druge podstičemo na odgovorno ponašanje, da se posvetimo provođenju mjera lične zaštite i da se poslodavci i uposlenici pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima kako bismo spriječili širenje virusa i porast broja oboljelih”, poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva podsjećajući na osnovne mjere prevencije: “Držanje distance i izbjegavanje rukovanja, grljenja i većih okupljanja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora jednostavne su mjere kojima svi zajedno možemo postići mnogo na sprečavanju širenja virusa.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti