19.05.2024.
HomeNovostiU RS-u potvrđeno 13 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 150 u BIH

U RS-u potvrđeno 13 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 150 u BIH

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić jutros je saopćio najnovije podatke o epidemiološkoj situaciju u tom entitetu, kazavši da je potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ukupno 41 testiranog uzorka potvrđeno je 13 novih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i pet žena. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Radi se o šest novih slučajeva u Banjoj Luci, jednom u Laktašima, tri u Bosanskoj Dubici, dva u Bosanskom Brodu i jednom u Tesliću. Ministar Šeranić je rekao da je kod još jedne osobe ponovo izvršeno testiranje i potvrđeno prisustvo virusa, ali da ta osoba ne spada u nove slučajeve.

Time je ukupan broj zaraženih u Republici Srpskoj povećan na 103, a u Federaciji BiH ih je 45 i 2 u Brčko Distriktu, što je ukupno 150 na prostoru BiH.

Od ukupnog broja osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona četiri osobe su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok su ostale osobe u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 15.812 osoba.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 814 osoba. Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji 11 osoba pozitivnih na test virusa korona

Po gradovima u BiH to sada izgleda ovako:

Banja Luka – 70, Konjic – 15, Mostar – 7, Laktaši – 6, Kozarska Dubica – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Čelinac – 3, Sarajevo – 3, Kneževo – 3, Bijeljina – 3, Modriča – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prnjavor – 2, Bosanska Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Široki Brijeg – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Teslić – 1, Doboj – 1, Prijedor – 1, Ribnik – 1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti