U Kolumbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca Manuel Vulić: Bavio se krijumčarenjem kokaina i prodajom eksploziva iz BiH

0

U Kolumbiji je uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, 37-godišnji Manuel Vulić. Kako piše portal Semana, on je uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola. Uz sebe je imao lažne slovenske dokumente. Predstavljao se pod imenom Borut Mozgan, a kolumbijski mediji navode da je u Kolumbiji živio oko tri godine te se predstavljao kao međunarodni policajac kojeg su angažirale diplomatske misije.

Agencija iz SAD-a obavijestila je Kolumbiju da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji. Uhapšen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije.

Kolumbijski mediji navode da je Vulić član međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu.

Uvidom u dosje, istraga pokazuje da se, osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić član bavi i ubistvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH, prenosi Index.hr.

Navode da je Vulić poznat pod nadimkom “Veneno” (“Otrov”), ima 37 godina i rodom je iz Zagreba. “Traži ga Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama uz sudjelovanje u zločinačkom udruženju, teška ubojstva i nezakonitu nabavu oružju i eksplozivnih tvari”, rekao je istražitelj za Semanu.