21.06.2024.
HomeNovostiU Hrvatskoj od ponedjeljka neophodne covid potvrde za javne ustanove i državne...

U Hrvatskoj od ponedjeljka neophodne covid potvrde za javne ustanove i državne institucije

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da se od ponedjeljka u Hrvatskoj uvode covid potvrde za ulazak u javne ustanove i državne institucije i ponovno istaknuo važnost cijepljenja jer prema današnjim podacima od osam najmlađih umrlih, između 48 i 59 godina, nitko nije bio vakcinisan.

– Stalno govorimo da je ovo kolektivni napor i još jednom želim poslati poruku našim građanima – protiv covida se možemo boriti samo svi, ne može se boriti samo dio građana jer on pogađa sve. Na tom tragu, kao što je Stožer najavio, od ponedjeljka se uvode covid potvrde za ulaz u javne ustanove i državne institucije – rekao je Plenković na sjednici Vlade RH.

Plenković je istaknuo kako je i danas u Hrvatskoj vrlo visok broj zaraženih i 66 umrlih, što govori koliko je intenzivan četvrti val epidemije koronavirusa. Od 66 umrlih, 50 nije bilo vakcinisano ni jednom dozom, dvoje samo s jednom dozom, a 14 s obje doze, pri čemu su oni uglavnom bili starije dobi s komorbiditetima.

– Posebno je alarmantan podatak da od osam najmlađih od 66 koji su umrli, to su ljudi u dobi od 48 do 59 godina, niko nije bio vakcinisan. Taj podatak još jednom govori koliko je važno da se intenzivira cijepljenje –  kaže Plenković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti