U Banjaluci i Prnjavoru oduzeta dva automobila u zbog neplaćenih kazni

0

Pripadnici banjalučke Policijske uprave oduzeli su vozila od dvije osobe iz Prnjavora i Banjaluke zbog neplaćenih kazni i niza počinjenih prekršaja.

Iz ove policijske uprave saopšteno je da su pripadnici Policijske stanice Prnjavor juče, prilikom kontrole putničkog vozila marke “Sab”, utvrdili da je osoba iz tog grada čiji inicijali T.T. upravljala automobilom sa 2,43 promila alkohola u krvi.

Utvrđeno je i da su na vozilu nepripadajuće registarske oznake, da je automobil neregistrovan i da je T.T. njime upravljao bez položenog vozačkog ispita.

“Provjerom u bazi registra novčanih kazni utvrđeno je i da T.T. ima dug u iznosu od 12.353 KM. Od T.T. vozilo je oduzeto, a protiv tog lica nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje postupka zbog ovih prekršaja”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

U saoppštenju se dodaje da su pripadnici Policijske stanice Lauš u Banjaluci u subotu, 6. februara, utvrdili da se na vozilu marke “Audi” kojim je upravljala osoba čiji su inicijali R.R. iz Banjaluke nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje se potražuju.

Utvrđeno je i da je osoba R.R. upravljala neregistrovanim vozilom i da joj je važnost vozačke dozvole istekla, a provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno i da ima dug od 2.716 KM.

“Od R.R. vozilo je oduzeto, te će protiv ovog lica nadležnom sudu biti podnešen zahtjev za pokretanje postupka zbog ovih prekršaja. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

 

 

 

 

 

srna