03.03.2024.
HomeNovostiTuzlanski kanton - pun droge i oružja

Tuzlanski kanton – pun droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavili su pretrese na deset lokacija na području Lukavca, Tuzle, Doboj-Istoka, Živinica, Srebrenika i Banovića. 

Tom prilikom oduzeti su automatska puška kalibra 7,62 milimetra s preklopnim kundakom s tri okvira i 24 metka, automatska puška kalibra 7,9 milimetara s okvirom, zračna puška bez odgovarajuće dokumentacije, fantomka, bojevi metak od protuavionskog mitraljeza kalibra 12,7 milimetara, električna brusilica i alat sumnjivog porijekla.

Policija je oduzela dva veća i 108 manjih pakovanja droge, manji grumen marihuane, dva paketića spida, jedno veće i jedno manje pakovanje kanabisa, staklenu teglu u kojoj se nalazio kanabis, tri drobilice, digitalnu vagu, manju količinu praškaste materije (bijele i smeđe) koja svojim izgledom asocira na drogu, više predmeta koji se koriste za konzumiranje droge, sjemenke kanabisa…

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzla bit će podneseni izvještaji protiv S. K. (57) iz Tuzle zbog sumnje da je počinio krađu, E. Dž. (24) iz Srebrenika i E. D. (24) iz Živinica, zbog sumnje da su nedozvoljeno držali oružje, dok će protiv S. Z. (57) iz Banovića biti zadokumentiran prekršaj zbog nedozvoljenog držanja oružja.

E. Dž. (24) iz Srebrenika, E. D. (24) iz Živinica, S. Č. (36) iz Lukavca, Š. K. (24) iz Doboj-Istoka, N. A. (18) iz Lukavca, Z. M. (31) iz Lukavca i 17-godišnjak iz Srebrenika sumnjiče se za posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Tuzlanka Ž. M. (33) uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnja i stavljanja droga u promet bit će predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na daljnje postupanje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti