18.04.2024.
HomeNovostiHodžinski cjenovnik - sve za 100 000 KM: Zastava RS-a u objektu...

Hodžinski cjenovnik – sve za 100 000 KM: Zastava RS-a u objektu IZ u Doboju i osmijesi za Dodika kojem je ezan arlaukanje

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik donirao je 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju. On je, nakon što je posjetio taj objekat, koji je u izgradnji u tom gradu, i razgovarao s glavnim dobojskim imamom Bajrom ef. Džafićem, izrazio opredjeljenje RS-a za mir, stabilnost, te jednaka prava za sve građane. Džafić je zahvalio Dodiku na uručenim sredstvima. I muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović zahvalio je Dodiku na pomoći Islamskoj zajednici te izrazio nadu da će, uz pomoć zvaničnika RS-a, u Banjoj Luci izgraditi medresu.

Sjenu na ovaj susret bacilo je nekoliko detalja.

Zastava RS-a je bila istaknuta pored zastave Islamske zajednice u objektu koji je u izgradnji. To je na Facebooku kritikovao i ministar za izbjeglice u Vladi Federacije Edin Ramić, naglasivši da izgradnju finansira upravo ministarstvo na čijem je čelu.

– Ode država za 100.000 KM. Da nije žalosno i sramotno, bilo bi smiješno, komentar je Rijada Imamovića na Ramićevu objavu i zapažanje o isticanju zastave pod kojem su rušene džamije.

Drugu neuobičajenu stvar na svom Facebook statusu obrazložio je Samir Avdić:

– Koliko košta naše bošnjačko-muslimansko dostojanstvo, najbolje pokazuje ovaj naslov. Otvoreni negator genocida, osvjedočeni neprijatelj BiH, dokazani mrzitelj džamija i ezana u Banja Luci, izmami ovakav osmijeh ahmediji koja je simbol znanja, mudrosti i vodstva kod muslimana. Dokle god budemo spremni prihvatati ovakve podvale od strane sljedbenika Miloševićevog režima, nećemo povratiti svoje dostojanstvo. Trebalo ga je pitati da li ovaj novac ima kakve veze sa kriminalom, korupcijom, otimačinom i pljačkom naše bošnjačke zemlje u manjem bh entitetu. Ili pak mu predložiti da to potroši u rušenje crkve sa Fatine zemlje, napisao je Avdić. Izvor: Deblokada.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti