20.05.2024.
HomeNovostiTuzlaci sve češće bez grijanja: Kakve poruke šalju hladni radijatori?

Tuzlaci sve češće bez grijanja: Kakve poruke šalju hladni radijatori?

U Tuzli je trenutno 2,8 stepeni celzija, a ogroman broj građana nema grijanja s obzirom da je potpuno obustavljena isporuka toplotne energije.

Iz Javnog preduzeća Centralno grijanje su obavijestili korisnike da je cijeli grad u problemu zbog kvara koji je nastao tokom noći.

“Obavještavamo korisnike usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla da je nakon normalizacije u isporuci toplotne energije u noći 17.12.2022.godine ponovo došlo do potpune obustave isporuke toplotne energije dana 18.12.2022.g. u 04:30 za cijeli grad Tuzla uslijed prekida isporuke toplotne energije sa izvora toplotne energije u Termoelektrani Tuzla zbog kvara na toplifikacijskom dijelu postrojenja”, navodi se u zvaničnoj informaciji.

Saopćeno je da će o daljim informacijama u vezi sa isporukom toplotne energije korisnici biti blagovremeno obaviješteni.

Kao što smo pisali ranije, ova sezona grijanja specifična je po činjenici da se Tuzlaci svako malo suočavaju sa znatnim smanjenjem jačine daljinskog grijanja ili potpune obustave.

Osim kvarova, raniji slučajevi bilježeni su i zbog smanjenog kapaciteta Termoelektrane u Tuzli za isporukom toplotne energije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti