14.06.2024.
HomeNovostiTuzla: Oduzet duhan krijumčaren u vrećama hrane za stoku

Tuzla: Oduzet duhan krijumčaren u vrećama hrane za stoku

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 55.000 KM.

U uslovima vanredne situacije uzrokovane virusom COVID 19, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Tuzla, tokom mjeseca septembra 2020. godine provodili su pojačane aktivnosti na terenu u cilju sprječavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina, a sve u sklopu kampanje ,,Stop švercu“.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na osnovu operativnog rada identificirali su lice koje vrši distribuciju i prodaju duhana na području koe pokriva Regionalni centar Tuzla. Prilikom izvršenog pretresa motornog vozila pronađeno je 101 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica. Ova akcizna roba nalazila se u vrećama u kojima bude hrana za stoku.

U drugoj odvojenoj akciji službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje a na osnovu operativnog rada izvršili su lociranje putničkog motornog vozila i objekta gdje se vrši skladištenje duhana i cigareta za daljnju distribuciju i prometovanje na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 5.340 paklica raznih cigareta (FM, King) i 49,1 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica

Vrijednost privremeno oduzetih cigareta i rezanog duhana procjenjuju se na iznos od 55.000,00 KM.

Posebno napominjemo da je u 2020. godini uzevši u obzir i ove operativne aktivnosti, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, oduzela 77.199 paklica cigareta (154 kartona), 1.730,00 kg sitno rezanog duhana, 2.646 paklica ručno motanih cigareta.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti