Tuzla: Autom udario policajku koja je regulisala saobraćaj

0

Žena iz Živinica povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dijelu južne magistrale u Tuzli. Nedugo poslije na istom mjestu je povrijeđena i policajka koja je regulisala saobraćaj zbog uviđaja u prvoj saobraćajnoj nesreći, piše portal Klix.ba

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžć za Klix.ba je kazala da se prva saobraćajna nesreća dogodila oko 8:15 sati u neposrednoj blizini zgrade Higijene.

“Učestvovali su automobil marke Passat 6 kojim je upravljao 66-godišnji M.B. iz Tuzle i 59-godišnja pješakinja inicijala R.H. iz Živinica. Povrijeđena osoba je nakon saobraćajne nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli”, precizirala je Kapidžić.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli za Klix.ba su kazali da je pješakinja primljena u Kliniku za ortopediju i traumatologiju, a nakon obrade je puštena na kućno liječenje.

Sat i po vremena kasnije dogodila se nova saobraćajna nesreća na istom dijelu južne magistrale, a u njoj je povrijeđena policajka.

Kapidžić nam je kazala da je tom prilikom 29-godišnji S.N., inače strani državljanin, automobilom marke Opel Astra udario policajku koja je vršila regulaciju saobraćaja zbog uviđaja u prvoj saobraćajnoj nesreći.

Uviđaj su na mjestu nesreća obavili tuzlanski policajci.