20.04.2024.
HomeNovostiTužilaštvo TK odbilo zahtjev osumnjičenog Envera Bijedića: Zahtjev za izuzeće postupajućeg tužoca...

Tužilaštvo TK odbilo zahtjev osumnjičenog Envera Bijedića: Zahtjev za izuzeće postupajućeg tužoca u predmetu SPO 15. maj Tuzla u cjelosti odbijen

Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je na sjednici održanoj u petak 6. decembra 2019. godine razmatrao zahtjev za izuzeće  postupajućeg tužioca Čazima Serhatlića,  koji je dostavio branilac osumnjičenog Envera Bijedića (bivši direktor Direkcije za obnovu i izgradnju Tuzla),  protiv kojeg se vodi istraga u predmetu vezanom za  zgradu 15. maj u Tuzli zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

Kolegij tužilaca je, nakon prezentirane analize rada tužioca na samom predmetu, kao i analize i rasprave o iznesenim obrazloženjima i razlozima za izuzeće postupajućeg  tužioca, donio odluku da  zahtjev bude u cjelosti   odbijen.

Međutim,  Jezdimir Spasojević-zamjenik glavnog tužioca ovog Tužilaštva i šef Odjela 1,  koji prati i upravlja radom Odsjeka za organizovani, privredni kriminal i korupciju, kao  izvjestilac o zahtjevu za izuzeće na Kolegiju, kome je nadležnost za praćenje rada  na ovom predmetu prenio glavni tužilac, saopćio je na Kolegiju da će cjelokupan spis vezan za ovaj predmet dostaviti Federalnom tužilaštvu FBiH, sa prijedlogom da se predmet na dalje postupanje dostavi nekom od drugih kantonalnih tužilaštava na području Federacije BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti