Tužilaštvo Srbije otvorilo istragu protiv arkanovca Srđana Golubovića koji je šutirao mrtvu Bošnjakinju

0

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije konačno je počelo preispitivati ulogu beogradskog DJ-a Srđana Golubovića o kojem portal Dnevno piše već dugi niz godina.

Uopće nije mario

Zapravo, priča o bivšem arkanovcu koji bešćutno udara ubijenu Bošnjakinju Tifu Šabanović, aktuelizirala se još 2015. godine kada je njezina kći Alma Pecković srbijanskom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu za ovaj monstruozan zločin. Trebalo je, dakle, punih sedam godina da se “zavrti” priča o Goluboviću koji je nakon neljudskih postupanja u ratu – neometano kao DJ puštao muziku u beogradskim klubovima, piše 7dnevno.hr.

Tifa Šabanović jedna je od tri nevine bijeljinske žrtve koje je fotografirao poznati fotoreporter Ron Haviv u trenutku dok je jedan od Arkanovih tigrova udara čizmom u glavu. Na fotografiji, pored ubijene Tife Šabanović, u lokvi krvi leži i bračni par Abdirami i Hamijeta Pajaziti.

Iako je Tifina kći u krivičnoj prijavi kao počinitelje navela nepoznate osobe, njihov je identitet poznat, a portal Dnevno je u nekoliko navrata pisao o njemu.

Ovaj bivši arkanovac uopće nije mario dok je nogama zamahivao prema glavi nesretne, mrtve žene.

Najnečovječnija gesta

Naprotiv, u maniri pravog beogradskog pozera, s naočalama na glavi i nonšalatno odmaknutom rukom u kojoj je zapaljena cigareta, pokazao je jednu od najnečovječnijih gesta ikada.

Golubović je, po svemu sudeći, bez imalo grižnje savjesti, nastavio živjeti punim plućima pa je tako postao utemeljitelj beogradske trance scene i to pod imenom DJ Max. Doći na njegov koncert, bila je privilegija i čast. O njemu se pisalo na različitim muzičkim blogovima jer je ovaj veteran elektronske muzike nastupao rame uz rame s imenima kao što su Joti Sidhu, Dino Psaras, Max Lanfranconi, Serge Souqe, Tsuyoshi, Mark Allen, Anti, Slide, Chris Organic…

Blagodati života ovaj monstrum uživao je sve dok ga srbijanske vlasti 2012. godine nisu uhapsile. Razlog, na žalost, nije bilo iživljavanje nad ubijenim civilima, nego posjedovanje droge. Unatoč činjenici da se od kamere nije skrivao i da je jasno kako je na fotografiji upravo on, nikada od nikoga nije terećen optužnicom za ratni zločin.

Sve do sada…

Dnevno.hr