21.07.2024.
HomeNovostiTužilaštvo Crne Gore ispitat će navode o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu...

Tužilaštvo Crne Gore ispitat će navode o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu

Podgoričko Više državno tužilaštvo ispitat će navode M portala da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Škaljari uoči parlamentarnih izbora 2020. godine razgovarali o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

“Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima koje se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020. godini. U daljem toku postupka preduzet će se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu”, piše u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljica VDT Podgorica viša tužiteljica Lepa Medenica.

M portal objavio je da je Risto Mijanović, Cetinjanin kog povezuju sa Škaljarskim kriminalnim klanom, razmjenjivao o tome poruke preko kriptovane SKY ECC aplikacije sa Kotoraninom Nikolom Dedovićem.

Dedović je brat sada već pokojnog Igora Dedovića, koji je bio jedan od vođa organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku kalašnjikova u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti