23.07.2024.
HomeNovostiTužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora

Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora

Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH ,Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA-e, sa dužnosncima SIPA-e, Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 milijuna KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o spriječavanju pranja novca i financiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

S tim u svezi, Kantonalno tužiteljstvo KS, će Tužiteljstvu BiH tijekom dana, dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti