Tužilaštvo TK istražuje poslovanje FK Sloboda

0

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona formiralo je novi predmet koji se odnosi na rad, funkcionisanje i poslovanje FK Sloboda iz Tuzle, a u narednim danima će biti poduzete istražne radnje koje bi u konačnici mogle dovesti do podizanja optužnice protiv odgovornih osoba (jedne ili više njih) koje su ranije obnašale određene funkcije u FK Sloboda radi koruptivnih radnji.

‘Tužilaštvo Tuzlanskog kantona na zapisnik zaprimilo je usmenu prijavu jedne od odgovornih osoba u FK Sloboda Tuzla, a koja se odnosi na moguće koruptivne radnje, nezakonitosti koje se dovode u vezu sa FK Sloboda. Na osnovu prijave Tužilaštvo TK je formiralo predmet nakon čega slijedi provjera prijavljenih radnji’ – kazao je za Tuzlanski.baglasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Saznanja ovog portala potvrdio je prvi čovjek FK Sloboda Elmir Šećerbegović koji kazao kako je Tužilaštvo TK izuzelo određenu dokumantaciju iz FK Sloboda, a koja se odnosi na određeni period poslovanja.

‘U nastavku istražnih radnji od strane Tužilaštva TK, a koje su započete tokom prethodne godine, odgovorne osobe u FK Sloboda dale su iskaz nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a sve u vezi sa više krivičnih djela za koja postoji osnovana sumnja da su počinjena. Ono što možemo sada kazati jeste da su u pitanju lažna predstavljanja, ovjeravanje neistinitog sadržaja, sklapanje štetnih ugovora kao i neovlašteno zastupanje’ – kazao je za Tuzlanski.ba predsjednik FK Sloboda Tuzla Elmir Šećerbegović.

Zbog interesa istrage ni u FK Sloboda kao ni u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona nisu mogli potvrditi na koji se period poslovanja odnosi izuzeta dokumentacija odnosno ko su osobe koje su ranije obnašale određene funkacije u FK Sloboda, a protiv kojih je podnesena krivična prijava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here