Državljanin Srbije falsfikovao dokumenta za ukradeni hamer

0

 

Dejana S.iz Srbije, koji je uhapšen na granici na osnovu raspisane potrage MUP-a RS određen je pritvor, potvrđeno je “Nezavisnim”, a tereti se da se koristila lažnim imenom i falsifikovanom ličnom kako bi sačinila dokumentaciju za vozilo hamer ukradeno 2013. godine u Njemačkoj.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su D.S. juče Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima.

Terete ga za prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje  neistinitog sadržaja.

On je, kako navode iz MUP-a RS, 27. jula uhapšen od strane policijskih službenika Granične policije BiH prilikom prelaska državne granice na Graničnom prelazu “Šepak” a na osnovu raspisane potrage MUP-a Srpske.

“Lice se smunjiči da je tokom oktobra 2013. godine na području BiH pribavio vozilo marke hamer 2, vlasništvo pravnog lica ‘Mmcars Goller & Russo GbR’, koje je ukradeno na području Njemačke, a za koje je znao da da je pribavljeno krivičnim djelom”, navode iz policije.

Terete ga da je u cilju prikrivanja stvarnog porijekla vozila, izvršio preinačenje broja šasije istog vozila, a poslije toga koristeći falsifikovanu ličnu kartu na ime Marijo Marinković i na osnovu prethodno sačinjene fisifikovane dokumentacije izvršio carinjenje vozila i početkom 2014. godine izvršio registraciju vozila marke hamer 2, čime je izvršio krivično djelo.

Njemu je određen pritvor od strane nadležnog Suda, a po predlogu postupajućeg tužioca OJT Bijeljina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here