19.06.2024.
HomeNovostiTULUM KOD TULUMOVIĆA: MUDRE GLAVE UKC-a Tuzla - Smijenjen Mugdim Bajrić,...

TULUM KOD TULUMOVIĆA: MUDRE GLAVE UKC-a Tuzla – Smijenjen Mugdim Bajrić, postavljen povratnik iz Sarajeva

Nakon što je poslije 12 godina Vlada Federacije BiH dobila pristup upravljačkoj strukturi Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te u aprilu imenovala privremeni Upravni odbor UKC Tuzla uslijedila je smjena sad već bivšeg menadžmenta na čelu s direktorom Alenom Kamerićem.

Tako je  za v.d. direktora imenovan prof. dr. med. sc. Denijal Tulumović, koji je ranije obnašao i funkciju premijera Tuzlanskog kantona.

Po svom dolasku na čelo ove institucije, bezuspješni premijer počeo je sa skidanjem glava, jedan od najboljih doktora koji je obnašao funkciju načelnik Klinike za invazivnu kardiologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla doc.dr.med.sc. Mugdim Bajrić smijenjen je s ove pozicije, a na njegovo mjesto postavljen  je povratnik iz Sarajeva dr.  Saša Lukić koji je preko živiničke SDA odnosno dvojca Denijal  Tulumović i  Abdurahman Hodžić u javnosti poznatiji kao vladar Tuzlanskog kantona utočište ponovo našao na UKC-u Tuzla i to na rukovodećoj funkciji.

Da li živinička SDA ruši UKC Tuzla? Da li će nam radi podobnih otići najbolji doktori? Ko će nas liječiti pitanje je za sve mudre glave Tuzlanskog kantona…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti