21.06.2024.
HomeSportTuka: Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sve, ali se to...

Tuka: Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sve, ali se to nažalost nije desilo

“Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sebe, svoju porodicu i sve moje Bosance i Hercegovce, ali to se nije, nažalost desilo. Međutim, ako uzmemo u obzir da sam u Tokio stigao povrijeđen, nakon mitinga u Londonu, gdje sam doživio povredu stopala, ne smijem i nisam razočaran sestim mjestom”, izjavio Amel Tuka nakon finalne utrke na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Istakao je kako je “sretan što je uopšte nastupio i još sretniji što je izborio finale”.

“Ispunio sam svoj cilj plasmanom u finale u izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je lutrija i što moj trener kaze, svi smo mogli osvojiti medalju! 6-7 atletičara je bilo blizu i odlučivale su nijanse. Svi su mislili da ce Rotich biti zlatni, a na kraju je bio Korir, što samo pokazuje koliko je bila nepredvidiva utrka”, rekao je Tuka.

Tokom utrke zadobio je i udarac u drugoj krivini u kvadriceps i to direktno ekserima gdje sjeodmah osjetio jaku bol.

“Svi smo bili u gužvi i taj udarac me odmah izbacio iz ritma trke i izgubio sam svoj korak! Bez obzira na to, ne mogu ništa promijeniti, već samo podići glavu i krenuti dalje, jer još mnogo trka je ispred mene!  Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje! Kroz mene teče krv Bosanska i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja. Večeras sam bio spreman ostati i bez noge samo da završim trku i ponosno prođem kroz cilj! Hvala vam od srca na svim porukama podrške, na svemu što posljednjih dana gledam, slušam i čitam. Mnogo mi to znači i daje mi snagu da iz svakog iskušenja, izađem jos jači. Voli vas Amel Tuka”, poručio Tuka bh. građanima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti