18.07.2024.
HomeSvijetTrump se vraća na ‘poprište zločina‘, analitičari uvjereni: ‘To je to! On...

Trump se vraća na ‘poprište zločina‘, analitičari uvjereni: ‘To je to! On se sprema za 2024.!‘

Donald Trump se vraća u Washington, gotovo 18 mjeseci nakon što je napustio Bijelu kuću, na sjednicu odbora koja je zadužena da istraži njegovu ulogu u napadima na Kongres prošlog siječnja.

No, to nije jedini razlog Trumpova dolaska u Washington. Trebao bi govoriti na dvodnevnom “America First Agenda Summitu” u organizaciji America First Policy Institute. Ovaj think tank osnovali su prošle godine najviši dužnosnici njegove administracije kako bi uspostavili političku platformu temeljenu na idejama trumpizma, Trumpove politike.

U međuvremenu, Trump intenzivno jača nagovještaje da ulazi u predsjedničku utrku 2024. godine iako neki analitičari već vrte priču da njegov stisak nad Republikanskom strankom, uoči izbora za Kongres u studenom – popušta.

Trump se nedavno susreo i s pritiskom najbogatijeg čovjeka na svijetu, Elona Muska, koji je ustvrdio da je Trump “prestar” i da mu je vrijeme da “otplovi u sumrak”. Musk je, inače, već nekoliko puta ponovio da bi glasao za Rona DeSantisa, guvernera Floride, ako bi ovog republikanci izbacili na megdan Bidenu na izborima 2024.

Oni koji ga poznaju tvrde da Trump razmišlja o tome da svoju kandidaturu najavi već u rujnu. Time bi se, u maniri njegovog mandata, fokus predstojećih izbora za Kongres naglo prebacio na njegovu političku figuru.

Otvoreno je pitanje pomaže li Trumpov potencijalni povratak republikancima ili ne. Iako još uvijek vodi u anketama mogućih republikanskih predsjedničkih kandidata – i dalje je uglavnom nepopularan. U ovotjednoj anketi New York Timesa zaostajao je i za Bidenom, koji se suočava s rekordno niskim rejtingom, i to za 3 postotna poena.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti