18.04.2024.
HomeSportBorac eliminisan iz Konferencijske lige nakon penala

Borac eliminisan iz Konferencijske lige nakon penala

Borac je eliminisan iz Evrope i pored toga što je u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige ostvario pobjedu od 2:0.

Ekipa B36 Torshavn savladala je Banjalučane na svom stadionu Gundadalur u regularnih 90 minuta sa 3:1 i tako anulirala prednost Borca, a zatim slavila nakon penala.

Domaćin je u meču na Farskim Ostrvima poveo u 35. minuti, prelijep pogodak iz slobodnog udarca postigao je Magnus Egilsson. Devet minuta kasnije situacija ipak nije tako dobro izgledala za Farane, crveni karton (drugi žuti) je dobio Jacobsen.

Početkom drugog poluvremena Gajić pravi faul u šesnaestercu, dobija drugi žuti karton, a sudija Jaanovits pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator je bio Egilsson.

Novi jedanaesterac za B36 dosuđen je u 66. minuti nakon prekršaja Lazića, a povremeni reprezentativac Farskih Ostrva Magnus Egilsson zaključuje svoj hat-trick za 3:0!

Ipak, Borac dolazi do tračka nade, nakon ubačaja Andrića odlično se snašao Benjamin Tatar i smanjio na 3:1 u 75. minuti.

Tim rezultatom okončan je regularni dio utakmice, koja je zatim uplovila u produžetke. Banjalučani su u nastavku bili bolji tim, vršili veliki pritisak i stvarali šanse, ali do novog gola nisu uspjeli doći te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Jačih živaca su bili fudbaleri B36. Odbranjeni su udarci Eriksena na jednoj, a Piščevića i Lukića na drugoj strani te je Borac eliminisan.

B36 Torshavn – Borac 3:1 (Egilsson 35’, 54’ penal, 66’ penal – Tatar 75’), penali 4:3

Stadion Gundadalur. Glavni sudija: Joonas Jaanovits (Estonija). Crveni kartoni: Jacobsen (B36), Gajić (Borac).

BORAC: Pavlović, Spremo (Subić), Vojinović, Gajić, Andrić, Piščević, Popara (Kulašin), Begić (Mrkaić), Tatar, Meleg (Lazić (Ćorić)), Lukić.

B36: Lamhauge, Nattestad, Enevoldsen, Hoohlt, Przybylski (Samuelson), E. Nielsen, M. Egilsson (Heinesen), M. Jacobsen, Solheim, Agnarsson (B. Jacobsen), B. Nielsen (Johansen).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti