24.05.2024.
HomeNovostiRadnici ArcelorMittala se otrovali hranom

Radnici ArcelorMittala se otrovali hranom

 

Blizu 30 radnika kompanije ArcelorMittal Zenica zatražilo je ljekarsku pomoć usljed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Prema prvim rezultatima kod sedam radnika zeničkog ArcelorMittala ustanovljeno je prisustvo bakterije salmonele u organizmu, a kompanija je odmah po tom saznanju zatvorila jedan od sedam restorana u kojem su radnici ručali, pišu federalni mediji.

“Jedan od sedam restorana u krugu Kompanije, u kojemu usluge pruža eksterni snabdijevač, firma ‘Salčinović’, je zatvoren odmah po dobijanju informacija o prijavljenim zdravstvenim problemima, te će tako i ostati dok zvanično ne dobijemo sve rezultate analiza. Do sada su nalazi za vodu i osoblje restorana potvrdili da to nisu uzroci, sada čekamo rezultate analize higijensko-epidemoloških nalaza uzetih u restoranu i zvanično mišljenje specijaliste za uzorke hrane. Kompanija će pružiti svu podršku za brz i siguran oporavak naših radnika, odgovoreno je iz ArcelorMittal Zenica upit zenicabloga.

Naglasili su da će pružiti svu potrebnu podršku radnicima, ali i da čekaju rezultate analize uzetih iz reatorana kako bi zvanično znali šta je uzrok pojave salmonele kod radnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti