Tri hranjive prirodne maske za oporavak kose…

0

Zdrave maske za kosu nikad nije bilo jednostavnije napraviti i to iz radinosti vašega doma. Donosimo vam tri maske za kosu koje će biti spremne u nekoliko minuta, a kosa će vam biti zahvalna

Kovrčamo je, peglamo je, sušimo, a za vrijeme ljetnih dana na nju utječe sunce i sol. Zbog toga je neizbježno kosu nahraniti dobrom maskom. I dok one u drogerijama mogu biti poprilično skupe, ali i pune štetnih sastojaka, kvalitetnu masku za kosu možete napraviti upravo sa sadržajem iz vlastitog frižidera.

Suha kosa

Sastojci:

1/2 avokada

1 jušna žlica kokosovog ulja

1 jušna žlica maslinovog ulja

1 jušna žlica meda

4 jušne žlice vode

Pomiješajte sastojke zajedno u blenderu dok se potpuno ne sjedine. Prije stavljanja maske, kosu navlažite toplom vodom kako bi se otvorile folikule dlake. Tako će vitamini iz maske bolje prodrijeti u vlasište. Zamotajte kosu u ručnik ili kapu za tuširanje te ju držite na kosi 15 do 20 minuta. Esencijalne masne kiseline maslinovog ulja i avokada pomoći će u obnavljanju ispucalih vrhova.

Protiv otpadanja kose

Sastojci:

1 jušna žlica toplog mlijeka

1 čajna žlica meda

20 grama svježeg kvasca

Kada sve sastojke objedinite ostavite masku na toplom mjestu i pustite je da fermentira 15 do 20 minuta. Masku nanesite na vlažnu kosu od korijena prema vrhovima. Kao i kod prethodne maske, umotajte kosu u ručnik, kapu za tuširanje ili najlonsku vrećicu. Za razliku od prijašnje maske za kosu, ovu masku treba držati na kosi što duže – čak dva do tri sata kako bi hranjive tvari prodrle u vlasište.

Za brzi rast kose

Sastojci:

2 jaja

1 jušna žlica ricinusovog ulja

Jednostavna maska od sirovih jaja i ricinusovog ulja odlična je za kosu jer potiče rast dlake. Kad umutite sastojke masku nanesite ravnomjerno po cijeloj kosi i ostavite ju da djeluje 20 minuta. Zatim operite kosu šamponom, ali nemojte koristiti regenerator jer ova maska djeluje jednako kao on. Također, dovoljno ju je koristiti jednom tjedno.

 

 

 

24sata.hr