24.05.2024.
HomeNovostiTreći potvrđeni slučaj korone u RS

Treći potvrđeni slučaj korone u RS

Potvrđen je i treći slučaj zaraze korona virusom u entitetu Republika Srpska, kazano je danas iz Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske rekao je da treći zaraženi nema značajnih simptoma korona virusa. Prioritetan slučaj je testiranje članova njegove porodice, nakon toga će se utvrditi od koga će dalje iz njegove okoline uzimati uzorke.

Treća zaražena osoba je iz Čelinca.

U pitanju je osoba koja je putovala iz Italije, u automobilu zajedno s muškarcem kod koga su prvog u RS utvrđeni simptomi te bolesti, a zatim i kod njegovog maloljetnog sina.

“Po saznanju o prvom slučaju korona virusa, imali smo informaciju i za ovu osobu. Urađeni su nalazi i potvrđen je i taj slučaj”,  rekao je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Krizni štab podsjetio je da je ovo normalan slijed događaja, i da i dalje nema mjesta panici.

“Svaki građanin dužan je da daje istinite informacije, bilo da je obolio ili sumnja. Ako ne postupa tako – to je krivično djelo. U ovoj delikatnoj situaciji – informacije moraju biti istinite”, poručio je Šeranić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti